Categorieën

23.01.2024

Waarom algemene voorwaarden?

Blog Banner for Website Content.jpg

Hi ondernemer!
Stel, je hebt een klant die op het laatste moment toch laat weten niet van jouw diensten gebruik te willen maken, terwijl je eigenlijk morgen aan de klus zou beginnen. Kun je dan annuleringskosten in rekening brengen? Of jij hebt de klus al gedaan, maar de klant betaalt niet, hoe ga je dan om met de extra kosten die je moet maken om de klant te laten betalen? Jij kan jouw bedrijf beschermen door bijvoorbeeld in jouw algemene voorwaarden op te nemen dat jouw klant opdraait voor eventuele extra kosten bij het niet (op tijd) betalen van jouw factuur.

Stel je hebt jouw eigen kledingwinkel en een klant heeft een klacht, het kledingstuk is toch niet naar wens. Hoe ga je om met deze klacht en waar heeft de klant wel of geen recht op? De wet heeft hier regelgeving over, maar is het niet makkelijker als je jouw winkel beschermd door vast te leggen dat een klant alleen geld terugkrijgt als de kleding (bijvoorbeeld) binnen 14 dagen wordt terug gebracht? Of dat de kleding ongedragen moet zijn? Heb je ook een webshop naast jouw fysieke winkel, gelden hier dan andere voorwaarden?

Of jij bent fotograaf en jouw klant is toch niet tevreden met het eindresultaat en wil jou daarom niet betalen. Hoe ga je hier mee om, wat zijn jouw rechten, en vooral hoe bescherm je jouw bedrijf? Dit kan door algemene voorwaarden op te laten stellen die bij jouw bedrijf passen!

Jouw bedrijf beschermen begint met een goede juridische basis, iets dat zeker tot deze basis behoort zijn algemene voorwaarden die speciaal zijn opgesteld voor jouw bedrijf! 

De hierboven genoemde situaties kom je vaker tegen dan je zou willen. Door helderheid te bieden aan je klanten kun je tegelijkertijd jouw bedrijf beschermen. Dit kan in de vorm van algemene voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen dan ook klantvriendelijk worden opgesteld, zonder de moeilijke juridische taal, maar op de manier die past bij jouw bedrijf! Algemene voorwaarden bevatten veel afspraken! Zo kun je vastleggen hoe jouw bedrijf om gaat met klanten die niet (op tijd) betalen. Maar ook kun je de aansprakelijkheid van jouw bedrijf beperken. Hiernaast kun je bijvoorbeeld annuleringskosten opnemen. Algemene voorwaarden zijn niet wettelijk verplicht, maar wel ontzettend handig. Heb jij geen algemene voorwaarden of zijn deze niet geldig? Dan is de normale wetgeving van toepassing, maar let op: wetten zijn op verschillende manieren te interpreteren en soms past de regelgeving helemaal niet bij jouw bedrijf. Dit maakt het afhandelen van vervelende situaties, nog vervelender. Met eigen algemene voorwaarden sta je sterk, de afspraken zijn duidelijk en staan zwart op wit zo kan er geen discussie ontstaan.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd wat ik nog meer voor jouw bedrijf kan betekenen? Reageer dan even op deze blog, plan een gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek in of stuur een mailtje naar: Info@prinsjuridischadvies.nl

afspraak inplannen

Admin - 14:05:03 @ Juridisch | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.



 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram